aov-inkomensverzekering.nl

De beste autoverzekering voor jouw situatie

autoverzekering vergelijken plaatje 2

Net je eerste auto? Rij je al een tijdje en is het tijd voor een nieuwe autoverzekering? Het kan lastig zijn om een goed passende autoverzekering te vinden, want dat verschilt natuurlijk per persoon, maar dit artikel probeert de opties aan te kaarten om je zo goed mogelijk op weg te helpen met het vinden van de perfecte autoverzekering voor jou!

Auto

Bij het kiezen van een passende autoverzekering zijn er veel factoren waar je rekening mee dient te houden. De voornaamste factor is dan ook de waarde van de auto die je wil laten verzekeren. In het geval dat je net je eerste auto koopt is het waarschijnlijk niet nodig om een volledig casco verzekering af te sluiten. Bij een oudere auto is het verstandig om alleen een WA dekking te nemen. Bij een nieuwe auto is een volledig casco verzekering vaak de beste optie. In sommige gevallen is het misschien zelfs handig om beide te nemen. Denk er wel aan dat een allrisk (WA+Volledig casco) verzekering veel duurder is dan een WA verzekering op zich.

Rijstijl

Schadevrije jaren, dat heeft iedereen waarschijnlijk wel eens langs horen komen in een gesprek over auto’s. Indien je al een aantal jaren rijdt en nog geen schade hebt opgelopen dan zal je korting krijgen op je premie, deze korting kan hoog oplopen dus het is fijn om de schadevrije jaren op jongere leeftijd al op te bouwen. In het geval dat je het tegenovergestelde hebt en nog wel eens schade aan je auto hebt, dan zal je een toeslag moeten betalen bij je premie, dan wordt het dus duurder.

Andere dekkingen die invloed kunnen hebben

Autoverzekeraars bieden vaak naast de autoverzekering nog aanvullende dekkingen aan. Dit komt omdat autoverzekeringen niet alles dekt wat in de auto fout kan gaan. Niemand gaat er natuurlijk van uit dat ze in een ongeluk terecht komen, maar een ongevallenverzekering voor inzittenden zou fijn zijn indien het toch gebeurt. Ook een rechtsbijstandverzekering is handig in het geval van juridische problemen.

Vergelijken

De verschillende autoverzekeringen vergelijken is misschien een handige optie, aangezien de handmatige methode tijdrovend kan zijn, er zijn veel websites die dit voor je doen en in een duidelijk overzicht aan kaarten welke verzekering voor jouw situatie het fijnste is.

Exit mobile version