Letselschade advocaat: meer schade verhalen dan u dacht

U loopt inkomen mis of maakt hoge kosten als gevolg van fysieke of psychische klachten. Dan neemt u een letselschade advocaat in arm. Als slachtoffer van een ongeluk of een medische blunder heeft u in de meeste gevallen recht op schadevergoeding. De letselschade advocaat beschikt over de ervaring en de expertise om u door het traject te loodsen en claimt voor u de schade. Bij een groot aantal van de slachtoffers ontbreekt namelijk de nodige kennis om alle schade te verhalen.

 

De letselschade advocaat

Een gespecialiseerde letselschade advocaat weet de schade te verhalen uit elke mogelijke bron, waar de rechtsbijstandsverzekering en letselschade bureaus het laten liggen pakt de letselschade advocaat het op. Zo kan het voorkomen dat u in het geval van letsel hoge kosten maakt doordat u uw werk voor lange termijn niet kunt verrichten. Medische kosten, maar ook kosten voor bijvoorbeeld het laten verrichten van huiselijke klussen kunnen vergoed worden met behulp van een deskundige letselschade advocaat.

 

Letselschade verhalen

Wanneer u letselschade oploopt heeft dat invloed op het dagelijks leven. U loopt inkomen mis en maakt medische kosten. Dat zijn in veel gevallen de directe schadeposten waar een slachtoffer mee zit. Maar de kosten kunnen flink verspreid zijn, denkt u bijvoorbeeld eens aan: kosten voor hulp in huis, kosten voor het openbaar vervoer omdat u niet meer instaat bent uw voertuig te besturen en beschadigde eigendommen zoals uw fiets of uw jas. Naast materiële schade is er uiteraard ook immateriële schade die vergoed kan worden, zoals problemen met slapen of depressie als gevolg van blijvend letsel. Als u door een andere partij letselschade heeft opgelopen heeft u recht op schadevergoeding. Om het verhalen van schade eenvoudiger te maken voor u en uw letselschade advocaat, is het echter van belang om medische of juridische causaliteit aan te kunnen tonen.

 

Causaliteit

Het is niet vanzelfsprekend dat een verzekeraar volledig uitkeert. In het geval van letsel kijkt een arts naar een smaller kader dan een deskundige letselschade advocaat. De arts is immers gericht op genezing, de advocaat is gericht op de schuldvraag. Bij indirecte klachten die ontstaan vanuit een ongeluk kan het lastig zijn de causaliteit aan te tonen en schade te claimen. Maar een ervaren letselschade advocaat is bekend met het verhalen van dergelijke schade. In het verleden heeft de Nederlandse rechtbank geoordeeld dat in gevallen waar medische causaliteit ontbreekt, juridische causaliteit voldoende is om schade te verhalen. Wanneer u letselschade heeft opgelopen is het noodzakelijk om direct een arts te raadplegen: de arts kan beoordelen of er sprake is van medische causaliteit. Als dat het geval is, dan staan u en uw letselschade advocaat vele malen sterker in het verhalen van letselschade.