Wordt je 18 jaar kijk dan snel wat er voor je veranderd met de zorgverzekering

Je wordt 18 jaar. Dit is het moment dat je nu zelf de premie moet betalen. Kijk goed wat er veranderd. Wat wil je in je zorgverzekering hebben? Vergelijk nu! Studenten zorgverzekering 2018

 

Wat veranderd er tijdens Studenten zorgverzekering 2018 ?

Als eerst voor dat je 18 jaar word krijg je een bief over de belastingdienst over dat je recht hebt op zorgtoeslag en dat je dit kan aanvragen. Want het gebeurt niet automatisch. Maar voor dat je het aanvraagt moet je zelf nog een DigiD account aanvragen om het te regelen. Maar doe dit op tijd! Als je 18 jaar word dan val je niet meer onder de zorgverzekering van je ouders. Maar vaak kun je nog verzekerd blijven via je ouders. Alleen als je 18 jaar wordt is dit niet meer gratis. Alleen als je zelf een zorgverzekering afsluit dan kom je in aanmerking met zorgtoeslag. Maar je moet ook premie betalen maar dit wordt het meeste gedekt door de zorgtoeslag. Voor schoolgeld als je 18 jaar wordt dat je een studiefinanciering kan aanvragen. Daarbij krijgen ze ook een studenten OV. Het is nu ook tijd dat je mag stemmen voor alle verkiezingen. Ook kan je zelf nu een telefoonabonnement afsluiten. En heb je je rijbewijs al dan mag je nu ook eindelijk alleen achter het stuur zitten zonder begeleider.

 

Wat moet er nog geregeld worden bij Studenten zorgverzekering 2018 ? 

Je kan zelf een verzekering afsluiten bij een zorgverzekeraar waar je zelf wilt. Maar dit betekent wel dat je deze zelf moet betalen. Je kan je dus aanmelden voor een zorgtoeslag als je zelf een verzekering afsluit via je DigiD. Daarnaast moet je een ziektekostenverzekering afsluiten. Regel ook een WA-verzerking op je eigennaam, tenzij je zelf nog meeverzekerd bent bij je ouders. Een WA-verzekering sluit je af voor schade en schuld. Als je iets per ongelijk stuk maakt of aan eigendommen van een andere lopen de kosten soms hoog op.  Schijf je nu ook in om een huis te kopen of te huren. Aangezien de wachtrijen heel lang zijn.

 

Vergelijken

Nu je zelf je verzekering moet betalen moet je kijken wat je wil verzekeren. Kies je een basisverzekering. Een aanvullende tandarts verzekering? Het is wel zeker handig omdat als je toch nog voor een beugel kiest na je 18 dan is dat meeverzekerd in een aanvullende maar bij aan basisverzekering niet. Of dat je een gatje hebt en je een kroon moet. Ook is het handig mocht je ook op wintersport gaan en je breekt wat waardoor je met een traumahelikopter wordt opgehaald, zit dit ook in je aanvullende verzekering. Je bent vast opzoek naar een goedkope zorgverzekering? Sommige verzekeringen hebben ook een studenten zorgverzekering 2018. Dit doen ze om dat ze snappen dat het allemaal best prijzig is.

Check daarom ook goed de polisvoorwaarden. Om te kijken wat ze precies vergoeden en onder welke voorwaarden.